Boeken

Natuurlijke tuinen het verhaal achter de tuin

36,00 €

Natuurlijke tuinen kenmerken zich door hun ongedwongen stijl. Door de manier van aanleg, proberen we een natuurlijke omgeving te creëren. Hoewel de beplanting heel natuurlijk overkomt, maken we toch het best gebruik van een architectonische vormgeving, zodat alles niet te rommelig wordt.

Bij voorkeur gaan we als basis  geometrische vormen gebruiken om de planten goed  en in al hun pracht tot hun recht te  laten komen. Uiteindelijk zijn we nog altijd bezig met het ontwerpen van een beperkte buitenruimte, die we tuin noemen. Een informele beplanting heeft behoefte aan krachtige vormen als antwoord op de losse beplanting. 

Tuinontwerp: 
Een goed uitgewerkt plan vormt de basis voor het succes van uw tuin. Planten evolueren, maar een goede vormgeving maakt dat uw tuin tijdloos wordt. Een goed plan is het samenspel van vormen, structuren en planten, zodat je jaren kunt genieten van uw buitenruimte.  

Bloemenborders

29,95 €

De aanleg van een bloemenborder behoort tot de grootste uitdaging in de tuin. De bloemenborder is in feite een groot bloemstuk. Zoals een bloemstuk op tafel, maar goed tot zijn recht kom tin het medium dat men ervoor gebruikt, zo komt ook in de tuin een bloemenborder maar tot zijn recht in een goed aangelegde omgeving. Zo gaan we het verschil leren kennen tussen de types van bloedborders. Er bestaan immers borders met alleen vaste doorlevende planten, maar net zo goed kan men ook heesters, rozen en eenjarige planten toevoegen. Hier spreekt men van een mixed border. Onafgezien van de kleur heeft elke bloem ook een vorm. Het is de combinatie tussen de verschillende bloedvormend dat spankracht geeft aan de plantengemeenschap.
Alle planten zijn voorzien van een bijencode, die in opklimmende volgorde gaat van 0 tot 5. Tevens is er aangeduid of de bloemen vlindervriendelijk zijn.

Boeketten uit mijn tuin

32,00 €

Boeketten uit mijn tuin is het verhaal van mijn tuin. Een tuin vol bloemen nodigt uit om er boeketten uit te snijden. Door de kleine oppervlakte van de tuin, 726 m²,  ben ik verplicht de beplanting gelaagd op te bouwen. Door die gelaagdheid staat er in de tuin, maar daarvoor niet altijd uitbundig, steeds  iets in bloei. Sowieso heb je altijd perioden in het jaar dat tuin op zijn allermooiste staat, maar dat is ook  een beetje het resultaat van mijn inspanning.

Dit resultaat van mijn inspanning resulteert in boeketten uit de tuin.

Een boeket uit de tuin straalt liefde uit en is de oogst en het resultaat  van de inzet gedurende het gehele jaar. Door het schikken van bloemen en opvulplanten tot een mooi boeket verruim je ook het inzicht om de bloemenborders in je tuin te verfijnen.

Deze 3 boeken zijn te verkrijgen op volgende adressen.

Online: standaardboekhandel
Winkels: Lens roses, Redinnestraat 11, 8460 Oudenburg (Oostende)
               De Boekuil, Antwerpsestraat 32, 2640 Mortsel
               Tuinpunt Antwerpen, Van Praetlei 139, 2170 Merksem
               Nigella Tuinstyling, Klaverbeekstraat 13, 9940 Evergem